Що передбачає оборонний бюджет США для ЗСУ, - дипломат

Посол України в США Валерій Чалий заявив, що оборонний бюджет США на 2018 рік передбачає $ 350 млн військової допомоги Україні і розширює напрямки підтримки.
Валерій Чалий"Маємо подальшу підтримку США оборонних можливостей України. Оборонний бюджет США на 2018 рік передбачає $ 350 млн на політику безпеки в Україні, істотне розширення її напрямків. Проект закону санкціонує надання нашій державі летальних озброєнь оборонного характеру", - зазначив Чалий на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

За його словами, в проект закону також включені кошти на реабілітацію українських поранених військових в медичних установах США, навчання і підготовку українських медичних фахівців в цій сфері.

"Вперше пропонується надати Україні такі оборонні засоби: радіолокаційні засоби протиповітряної оборони і спостереження за надводною ситуацією, військово-морські протимінні кошти, кораблі прибережної дії і берегової охорони", - підкреслив Чалий.

Він додав, що позиція обох палат американського парламенту ще раз підкреслює високий рівень двопалатної і двопартійної підтримки України в протистоянні агресії Кремля.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...