Що рік прийдешній нам готує: Що буде з цінами на нерухомість 2018 року

Негативно вплинути на ринок нерухомості у 2018 році може ризик військової ескалації, банкрутство крупного забудовника, а також стрибок курсу долара на 20% і більше.

За перше півріччя минулого року в продаж від забудовників надійшло майже 21 тис. нових квартир. Така кількість практично дорівнює числу квартир у новобудовах, які з'явилися на ринку за весь 2016 рік. Станом на кінець третього кварталу 2017 року сумарний обсяг пропозиції на ринку первинної житлової нерухомості Києва виріс до 66 тис. квартир, пише mind.ua, передають Патріоти України.

Експерти наголошують, що масове перенесення термінів введення будинків в експлуатацію дозволяє забудовникам продовжувати будівельні роботи, істотно скоротивши їхній обсяг. Адже на будівництво у заплановані терміни виручених від продажу грошей у більшості компаній вже не вистачає, а зупинка робіт рівносильна "смерті".

До інших факторів, що утримують ринок нерухомості, фахівці відносять активне стимулювання продажів, переважно за рахунок зниження вартості житла. Так, за 2017 рік левова частка запитів на купівлю квартир сконцентрована у ціновому сегменті до $30 тис.

Крім цього, останнім часом великі забудовники пропонували безпроцентну розстрочку на термін до п'яти років. Це дає незаперечну конкурентну перевагу в боротьбі за гаманці громадян.

За минулий рік в економ-сегменті знизилася середня вартість квадратного метра житла. Однак у випадку з елітним житлом ціна квадратного метра дещо зросла. Це зумовлено стабільним попитом у цьому сегменті і подорожчанням імпортних будматеріалів та комплектуючих.

Експерти перерахували фактори, які можуть негативно вплинути на ринок нерухомості у 2018 році. До таких віднесли ризик військової ескалації, банкрутство крупного забудовника, а також стрибок курсу долара на 20% і більше.

У цілому ж аналітики ринку житла вважають, що в 2018 році можна прогнозувати зростання в розмірі 6%.

Якщо протягом 2018 року в Україні запрацює програма реалізації житла за лізинговою схемою, це дозволить наростити продажі забудовників. Схема передачі житла в лізинг не передбачає наявності застави у покупця. Вона не несе ризиків для забудовника, оскільки до моменту повного розрахунку квартира залишається його власністю.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...