Що робити вступникам, які не можуть отримати ID-картку

Без ID-картки вступ до закладів вищої освіти (ЗВО) буде неможливим.
Якщо у майбутніх вступників виникають проблеми з отриманням ID-картки, то їм необхідно звернутися до Державної міграційної служби. Відповідне роз’яснення Міністерства освіти з'явилося у відповідь на численні дзвінки вступників та їхніх батьків щодо оформлення ID-карток для випускників шкіл, яким цей документ потрібен для подальшого вступу до вишів, повідомили у прес-службі МОН, передають Патріоти України.

У Державній міграційній службі, на запит МОН, інформують, що вперше паспорт громадянина України видається не пізніше ніж через 20 робочих днів з дня оформлення заяви-анкети на його отримання.

«Якщо ж з дня подачі заяви пройшло більше часу, але ID-картку ви не отримали, то треба звернутися за роз’ясненням до відповідного територіального підрозділу (куди були подані документи) або управління ДМС у вашому регіоні.

Окрім цього, ви можете звернутися безпосередньо до Державної міграційної служби за номером гарячої лінії (044) 278-50-30 або в будь-який інший спосіб. Докладна інформація про це, а також контакти територіальних підрозділів та роз’яснення щодо видачі документів розміщені на офіційному сайті ДМС», – йдеться у повідомленні.

Нагадуємо, що цьогоріч вступати за свідоцтвом про народження можуть лише ті вступники, яким 14 років виповниться після 1 травня 2018 року. Всі інших вступників МОН закликав заздалегідь потурбуватися про отримання паспорту в формі ID-картки. Без ID-картки вступ до закладів вищої освіти (ЗВО) буде неможливим.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...