Що таке спінер і чому він популярний (відео)

У 2017 році світ підкорила маленька іграшка під назвою фіджет спінер.

Надзвичайні новини розповіли (а заодно і показали), що це таке і навіщо воно потрібне, передають Патріоти України.

Що це?

Фіджет спінер - проста іграшка, назва якої говорить сама за себе (з англ. Fidget - занепокоєння, to spin - крутити). Вона складається з підшипника, який оточений симетричними лопатями. Все, що залишається зробити людині - розкручувати ці лопаті. Далі можна практикуватися у "спінерстві" - перекидати його з руки в руку, запускати на столі і вчитися десяткам інших трюків (дивіться наше відео нижче).

Іграшка стала настільки популярною і розлетілася по світу настільки швидко, що зараз в інтернеті спінери обговорюють мало не більше всього - очевидно, що у нього з'явилося як багато шанувальників, так і хейтерів.

Звідки це?

Напевно всі не раз чули історію про талановитого винахідника, який "народився не в той час", і його винахід оцінили набагато пізніше.

Кетрін Хеттінгер - одна з таких. Саме ця тепер уже 62-річна жінка з Огайо була винахідником spinner toy ще в 1993 році. У 1997 році вона запатентована свій вироб, і намагалася продати ліцензію компанії з виробництва дитячих іграшок Hasbro. Але там у спінері не побачили комерційного потенціалу і не викупили ліцензію у Кетрін.

За патент потрібно постійно платити - до 2005 року у Кетрін не залишилося коштів і вона не стала його продовжувати. У 2016 році в Америці знайшлися умільці, які створили сучасні спінери, і через рік іграшку вже можна було побачити практично по всій планеті.

Навіщо це?

Є у спінері і корисні властивості, які хоч трохи можуть пояснити вірусність іграшки.

Як часто під час роздумів або коли ви нервуєте, ви теребите в руках ґудзик\телефон \ручку\хоч що-небудь, що знаходиться у вас в руках? А в світі таких людей - мільйони. Іграшка має антистресовий вплив на організм, допомагає зосередитися, зняти напругу і заспокоїти нерви.

Також це хороший тренажер, який розвиває дрібну моторику пальців.

Це дорого?

Спінер доступний кожному українцю - зараз його можна купити скрізь - в інтернеті, в магазинах, і навіть у бабусь в переході за 100 гривень. Ціна залежить від "наворотів" - чим крутіше він виглядає і чим якісніші матеріали, тим він дорожчий. Ще є спінери з різними підсвітками - очевидно, вони будуть продаватися дорожче.

Є також luxury-моделі, ціна яких сягає $100 000.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...