Що треба знати про українську гаубицю "Богдана": ТОП-10 фактів про новинку

В Україні стартували випробування новітньої вітчизняної гаубиці - 155-міліметрової самохідної артилерійської установки (САУ) Богдана із максимальною дальністю стрільби до 60 км.

Це перша гаубиця з натівським калібром українського виробництва. Журналісти розповіли про особливості цієї установки в своїй інфографіці, передають Патріоти України.

Вперше знаряддя буде показано широкій публіці на параді в День незалежності 24 серпня. Після завершення випробувань гаубиця надійде на озброєння ЗСУ.

1. Богдана - перша українська гаубиця із гарматою 155-міліметровго калібру, що відповідає стандартам НАТО. Зараз на озброєнні в українській армії знаходяться знаряддя радянського, 152-міліметрового калібру.

2. Гаубиця сконструйована на шасі повнопривідного військової вантажівки КрАЗ-6322 з колісною формулою 6х6 виробництва Кременчуцького автомобільного заводу.

3. Колісне шасі, яке вперше застосовується на українських самохідних гаубицях, забезпечує більш високу мобільність, ніж гусеничне.

4. Знаряддя оснащене автоматизованою комп'ютерною системою управління і наведення вогню. Управління системою здійснюється зсередини кабіни, із зовнішнього пульта, а також дистанційно.

5. Контейнери для боєприпасів вміщають до 20 снарядів

6. Скорострільність САУ Богдана - 6 пострілів на хвилину.

7. Максимальна дальність стрільби осколково-фугасними снарядамі- 35-40 км.

8. Максимальна дальність стрільби активно-реактивними снарядами - 45-60 км.

9. Мінімальний радіус стрільби - 780 м.

10. Вага гаубиці - 28 т.

Джерело: Новое время
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...