Щоб, коли впаде в маразм, соратники не відвезли до Гааги: "Путін серйозно думає про відновлення монархії", - Пономарьов

За словами політика, президент РФ Володимир Путін може відновити монархічну форму правління в Росії через династію Романових, яку "вже почали готувати на всяк випадок".

Екс-депутат російської Держдуми Ілля Пономарьов в ефірі програми "БАЦМАН" головного редактора видання "ГОРДОН" Олесі Бацман на каналі "112 Україна" заявив, що президент Росії Володимир Путін думає про відновлення монархії у Росії, передають Патріоти України.

"Він, мені здається, серйозно думає про відтворення повноцінного монархічного ритуалу. Аж до відновлення монархії... Був такий генерал Франсіско Франко, глава Іспанії, який гарантував собі особисту безпеку, що є головним на порядку денному у Путіна в цей термін, через реставрацію монархії", – сказав Пономарьов.

Він зазначив, що монарх, будучи людиною, не залученою до політичного процесу, "якій владу дано не волею народу, а від Бога", може гарантувати особисту недоторканність кому завгодно, зокрема й Путіну.

"Є династія Романових. Її вже почали готувати про всяк випадок. Запрошували, зокрема, очолити Крим після захоплення. І ті були не те, щоб дуже проти. Просто стало зрозуміло, що вони навряд чи втримають ситуацію у Криму. Дуже далекі вони від актуального російського життя. Але для церемоніального поста національного масштабу цілком годиться. Можуть бути й інші сценарії. Можна Земський собор провести і, власне, обрати монарха", – сказав політик.

Він наголосив, що говорив саме про конституційну монархію. "Англійський приклад є тут найбільш релевантним. Ця родина дуже багата, що вважають нормальним. Рука на кнопці весь час, оскільки саме англійська королева призначає прем'єр-міністра. Але водночас вона залишається збоку. Такий монарх зможе виконати найважливіше завдання, яке стоїть перед Путіним, – гарантії недоторканності. Сама процедура реставрації монархії дасть йому можливість уникнути відплати міжнародних трибуналів", – заявив Пономарьов.

Колишній російський депутат припустив, що Путін може захотіти сам стати монархом. "Але мені здавалося б розумнішим повернення до попередньої династії. Це забезпечило б йому і місце в історії, яке він хоче. Місце глибоко консервативної людини, яка остаточно поховала російську революцію 1917 року. Він дійсно глибоко антиреволюційна, контрреволюційна людина. Така річ психологічно мала б для нього дуже красивий вигляд", – сказав Пономарьов.

Він зазначив, що Путіну цю ідею треба реалізувати до 2024 року. "Удосталь часу. Напевно, зараз влаштують щурячі перегони потенційних наступників, хто міг би стати президентом. Усі розуміють типаж людей, які братимуть участь у цьому забігу. А далі Путін буде зважувати, який із варіантів реальніший. Для нього, повторюю, головне – особиста безпека. Він досить розсудлива людина. Не дуже розумна, не дуже смілива, але дуже розсудлива, людина здорового глузду. Хоча застосування здорового глузду обмежене в часі – він тактик, а не стратег. Він добрий психолог. Йому важливо, щоб людина, яка буде після нього, точно забезпечила би йому захист як усередині країни, так і поза її межами", – заявив політик.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...