До такого висновку прийшли фахівці Дослідницького центру біотехнологій імені Кінана при лікарні Архангела Михаїла (Торонто). Їх дослідження було опубліковано у журналі Nature Communications, передають Патріоти України.
Одним із таких продуктів є оливкова олія. Після його вживання в їжу в організмі підвищується концентрація білка плазми крові - аполіпопротеїну A-IV (ApoA-IV), високий вміст якого пов'язаний зі зниженим ризиком розвитку хвороб серця.
Відзначається також, що білок проявляє найбільшу активність вночі і "відпочиває" вранці. Тому, за словами директора центру гематології та дослідження онкологічних і аутоімунних захворювань, доктора Хеу Ні, найбільш уразливі ми перед хворобою саме після сну.
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...