Щоб "показати свою владу": Поліцейський принизив бійця, який повертався додому з війни

Український боєць, повертаючись з війни, був затриманий поліцією за адміністративний проступок.

Про це розповів волонтер Юрій Мисягін, передають Патріоти України.

Він повідомляє, військовий з 54-ї бригади повертався додому на автобусі. Автобус вибивався з графіка і тому зупинки було скорочено. На одній із зупинок військовий вийшов з автобуса і просто закурив. До нього підійшов поліцейський, заявивши, що боєць порушує закон. «Ви порушуєте закон і курите в громадському місці – це заборонено. Треба скласти протокол», – повідомив коп.

Мисягін зазначає, що військовослужбовець був тверезий, абсолютно спокійний і у військовій формі. Боєць пояснив поліцейському, що їде з війни додому, що сильно втомився і що не знав, що тут палити не можна, а можна тільки біля урни, яка знаходиться в стороні (15-20 метрів) від нього, яку він просто не бачив. «Всі ці розмови, в тому числі, що він людина військова, і звідки їде – для співробітника поліції не зіграли ніякої ролі, і коли підійшов ще один співробітник поліції, поцікавившись чи є у бійця з собою документи (паспорт і УБС були в кишені), – пішли з ним у відділення поліції на автовокзалі. Складання протоколу зайняло 25-30 хвилин. Зрозуміло, що бійця ніхто не чекав і автобус поїхав. В автобусі залишилися його особисті речі і різні папери і документи», – розповідає волонтер.

Після складання протоколу військовий купив ще один квиток на автобус. Речі з минулого автобуса, пізніше забрав його товариш. «По-людськи я не розумію, навіщо треба було його затримувати і складати протокол. Я впевнений, що досить було просто зробити зауваження, він викинув сигарету, і на цьому все б закінчилося. Тим більше він і не сперечався з співробітникам поліції, і поводився абсолютно спокійно і нормально, і не треба було б співробітникам поліції показувати свою владу. Боєць встиг би на автобус і спокійно доїхав додому», – додав Мисягін.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...