Про це у своєму блозі пише лікар-дієтолог вищої категорії, керівник Центру нормалізації ваги Світлана Фус, передають Патріоти України.
"Вони містять багато пробіотиків - "живих культур" корисних бактерій, які допомагають зберегти здоровий баланс мікрофлори кишківника, підсилюють імунну систему людини. Адже саме в кишечнику знаходиться 70% всіх імунних клітин. Тому захисні сили людини багато в чому залежить від стану мікрофлори, яку можна підтримувати кисломолочними продуктами.
За вмістом білків та жирів кисломолочні продукти практично не відрізняються від молока. А ось їх засвоєння з кефіру та йогурту вище завдяки дії кисломолочних бактерій, які роблять білок молока і молочний цукор легкотравними.
Різні кисломолочні продукти відрізняються за своїм складом, а значить користю, яку вони принесуть.Тому не однаково, який продукт ви виберете.
Прикладом хороших та популярних кисломолочних продуктів є йогурти.
Як вибирати кращий продукт:
☑ Купуйте натуральний йогурт без наповнювачів - фруктових сиропів, шоколаду, тощо.
Хоча асортимент таких продуктів вражає. Всі вони, як правило, смачні, але ... на жаль, містять багато цукру, штучних ароматизаторів і смакових добавок.☹ І яка тоді від них користь, про що говорити?
Такі продукти не слід давати дітям і вагітним жінкам. Краще придбати натуральний йогурт додати в нього свіжі або заморожені фрукти та ягоди.
☑ Перевіряйте жирність.
Частина йогуртів виробляється з молока де вміст жиру 1,5-6%, а є і з знежиреного. Як правило, виробники люблять вказувати про це словом "light".☹
Треба знати - йогурт, що не містить жирів позбавлений цінних розчинних в жирах вітамінів, таких як A, D, E, K. Та й кальцій засвоюється значно гірше.
Тому краще купувати низькожирні продукти (1,5 - 2,5%) ніж знежирені.
☑ Звертайте увагу на склад і кількість молочнокислих бактерій в продукті.
Дані про склад мають бути на упаковці. Одні йогурти можуть містити лише ацидофільні бактерії (вони населяють головним чином тонкий кишечник), а інші, крім того, біфідобактерії (вони живуть у товстому кишечнику). Останній продукт кращий, має більше користі оскільки організму необхідні і ті і інші бактерії.
Треба знати, що біфідобактерії в молочному середовищі не розмножуються. Їх просто додають в продукт. З плином часу бактерії гинуть. І чим свіжіший йогурт, тим більше в ньому біфідобактерій.
☑Тому зважайте на термін зберігання!
Це чи не основний індикатор натуральності продукту. Вибирайте ті йогурти, які мають невеликий термін придатності - 14, максимум до 30 діб. В них більше живих бактерій, що робить їх більш цінними.
Більш корисним є натуральний йогурт, який можна самому приготувати в домашніх умовах.
Краще йогурти включати до складу перекусу.
Вживання натуральних йогуртів може бути добрим рішенням для тих людей, у яких виникла непереносимість лактози. Якщо вона не має значних проявів, то багато хто з непереносимістю в змозі безпечно їх приймати. Після процесу молочнокислого бродіння рівень лактози в йогурті значно знижений.
У разі алергії на білок коров'ячого молока кисломолочні продукти людям не підходять.☹
В якості заходів профілактики, особливо зараз, перед настанням сезону простуд та ГРВІ, бажано регулярно вживати кисломолочні продукти - джерела пробіотиків."
14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...
Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...