Щоб покращити мікрофлору і імунітет: Дієтолог розповіла, як правильно обрати йогурт

В чек-лист найбільш корисних та природних джерел зміцнення імунітету повинні входити кисломолочні продукти...

Про це у своєму блозі пише лікар-дієтолог вищої категорії, керівник Центру нормалізації ваги Світлана Фус, передають Патріоти України.

"Вони містять багато пробіотиків - "живих культур" корисних бактерій, які допомагають зберегти здоровий баланс мікрофлори кишківника, підсилюють імунну систему людини. Адже саме в кишечнику знаходиться 70% всіх імунних клітин. Тому захисні сили людини багато в чому залежить від стану мікрофлори, яку можна підтримувати кисломолочними продуктами.

За вмістом білків та жирів кисломолочні продукти практично не відрізняються від молока. А ось їх засвоєння з кефіру та йогурту вище завдяки дії кисломолочних бактерій, які роблять білок молока і молочний цукор легкотравними.

Різні кисломолочні продукти відрізняються за своїм складом, а значить користю, яку вони принесуть.Тому не однаково, який продукт ви виберете.

Прикладом хороших та популярних кисломолочних продуктів є йогурти.

Як вибирати кращий продукт:

☑ Купуйте натуральний йогурт без наповнювачів - фруктових сиропів, шоколаду, тощо.

Хоча асортимент таких продуктів вражає. Всі вони, як правило, смачні, але ... на жаль, містять багато цукру, штучних ароматизаторів і смакових добавок.☹ І яка тоді від них користь, про що говорити?

Такі продукти не слід давати дітям і вагітним жінкам. Краще придбати натуральний йогурт додати в нього свіжі або заморожені фрукти та ягоди.

☑ Перевіряйте жирність.

Частина йогуртів виробляється з молока де вміст жиру 1,5-6%, а є і з знежиреного. Як правило, виробники люблять вказувати про це словом "light".☹

Треба знати - йогурт, що не містить жирів позбавлений цінних розчинних в жирах вітамінів, таких як A, D, E, K. Та й кальцій засвоюється значно гірше.

Тому краще купувати низькожирні продукти (1,5 - 2,5%) ніж знежирені.

☑ Звертайте увагу на склад і кількість молочнокислих бактерій в продукті.

Дані про склад мають бути на упаковці. Одні йогурти можуть містити лише ацидофільні бактерії (вони населяють головним чином тонкий кишечник), а інші, крім того, біфідобактерії (вони живуть у товстому кишечнику). Останній продукт кращий, має більше користі оскільки організму необхідні і ті і інші бактерії.

Треба знати, що біфідобактерії в молочному середовищі не розмножуються. Їх просто додають в продукт. З плином часу бактерії гинуть. І чим свіжіший йогурт, тим більше в ньому біфідобактерій.

☑Тому зважайте на термін зберігання!

Це чи не основний індикатор натуральності продукту. Вибирайте ті йогурти, які мають невеликий термін придатності - 14, максимум до 30 діб. В них більше живих бактерій, що робить їх більш цінними.

Більш корисним є натуральний йогурт, який можна самому приготувати в домашніх умовах.

Краще йогурти включати до складу перекусу.

Вживання натуральних йогуртів може бути добрим рішенням для тих людей, у яких виникла непереносимість лактози. Якщо вона не має значних проявів, то багато хто з непереносимістю в змозі безпечно їх приймати. Після процесу молочнокислого бродіння рівень лактози в йогурті значно знижений.

У разі алергії на білок коров'ячого молока кисломолочні продукти людям не підходять.☹

В якості заходів профілактики, особливо зараз, перед настанням сезону простуд та ГРВІ, бажано регулярно вживати кисломолочні продукти - джерела пробіотиків."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...