Щоб призупинити екокатастрофу у Північному Криму, заводам Фірташа терміново потрібна вода: Україна дала відповідь на прокачку з Дніпра

Відновлення подачі води в окупований Росією Криму через Північно-Кримський канал не розглядається представниками української влади.

Про це заявив представник президента України в АР Крим Борис Бабин, передають Патріоти України.

«У зв'язку із забрудненням навколишнього середовища з заводів північного Криму і крайніми заявами Гобліна-Аксьонова з цих питань (про те, що нібито заводи Армянська і Красноперекопська не зупинять, а додаткову воду для їх роботи і заповнення відстійників знайдуть) мене запитує громадськість - правдою є те, що з'явилися підкилимні домовленості про подачу води з Херсона до Криму Північно-Кримським каналом (ПКК). Упевнений, що будь-який вітчизняний чиновник, який буде діяти з метою подачі води на Крим через ПКК, всупереч загальнодержавної позиції, висловленої Президентом України - зробити Крим дуже токсичним для агресора - буде жалюгідну політичну долю (а може - і невеселу долю юридичну)», - написав Бабин на своїй сторінці в Facebook.

За словами чиновника, справжніми джерелами забруднення в північному Криму і Херсонському Присивашші є атмосферні викиди і скиди в Сиваш заводу Титан (Армянськ), содового і бромного заводів (Красноперекопськ).

«Тези окупантів про окремий висохлий кислотовідстійник як основне джерело забруднення на десятки квадратних кілометрів (тільки уявіть обсяг рідини який для такого забруднення повинен щодня підніматися з пилом, а торнадо цього року там не бело), в умовах наявних майже щоденних викидів в атмосферу з труб самих заводів, нагадують сфабриковану провокацію з метою отримання гуманітарної підстави для подачі води в Крим. Дуже не впевнений що це спрацює», - коментує Борис Бабин.
На його думку, реальні екологічні проблеми на цих вкрадених заводах, пов'язані з низькою якістю сировини (санкції) і обладнанням очисних (знову ж санкції), уже відомі. І до нестачі води відношення не мають.
«Тому вкрай простий шлях припинити екологічне лихо - зупинити виробництво. Думаю так воно і станеться незабаром, - зазначає постпред президента в Криму. - Крім того, зараз вже є письмова позиція керівництва Північно-Кримського каналу про те, що ніхто найближчим часом не буде розбирати на ПКК стару греблю, побудовану 2014, але не буде чистити русло між старою і новою греблями ПКК. Без цього воду подавати не можна. Моніторитимемо ми ситуацію на ПКК неухильно, разом з іншими уповноваженими органами і громадськими формуваннями, що мають відповідний статус».
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...