Щоб залякати батюшку, який перейшов до ПЦУ: З храму на Вінниччині вкрали золоту ікону (відео)

Наступного ж дня після крадіжки до села приїхали прихильники "руського міра", щоб замінити отця Дорофія своїм "промосковським" священиком.

З храму у селі Стрижавка, що біля Вінниці, на День Святого Миколая вкрали ікону Божої Матері. Проте у результаті втручання у справу небайдужих АТОвців зловмисники таємно повернули святиню назад. Як розповів фронтовик Андрій Грачов (позивний Грач), крадіжка сталася з метою залякування отця Дорофія, який разом із громадою приєднався до єдиної Православної Церкви України, передають Патріоти України з посиланням на місцевий 33-й канал.

Наступного ж дня після крадіжки, додав Грачов, до села приїхали прихильники "руського міра", щоб замінити отця Дорофія своїм "промосковським" священиком.

"До поліції ми як місцеві не пішли і вирішили самі шукати святиню по своїх каналах. І "злодії" були швидко виявлені та попереджені – ікона до світанку має повернутися до церкви", – розповів Андрій Грачов.

Він додав, що диво сталося і вже зранку ікону знайшли поряд із храмом. "А новий батюшка, любитель "русского міра", раптом десь загубився дорогою… І його "охорона" із числа підданих і вірних "маскве" теж десь загубилися. Хоча напередодні не пускала людей до храму в центрі Стрижавки біля базару. І поліція на це мовчки дивилась і нічого не робила… Довелось фронтовикам їхати і давати "60 секунд" любителям "русского міра" на втечу із села", – розповів Андрій.

Подію також прокоментував і священик Дорофій, який розповів, як виявив зникнення ікони. Батюшка також висловив впевненість, що крадіжку було здійснено лише для демонстрації сили.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...