Щось готується? - Замглави ОБСЄ вперше провів "переговори" з ватажком терористів "ЛНР": З'явилися подробиці

В ОБСЄ відзначили, що на зустрічі обговорювалася безпека пересування спостерігачів і заборона доступу бойовиками до неконтрольованих ділянок кордону з РФ.

Александр Хуг

Заступник голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг вперше зустрівся з ватажком бойовиків терористичної організації "ЛНР" Леонідом Пасічником у тимчасово окупованому Луганську 27 березня 2018 року, - повідомляє прес-служба місії, передають Патріоти України.

"Згідно з мандатом СММ ОБСЄ доручено сприяти налагодженню і проведенню діалогу. З огляду на це, Хуг вперше особисто зустрівся з Леонідом Пасічником. Під час цієї зустрічі Хуг підняв питання безпеки і свободи пересування неозброєних цивільних спостерігачів СММ ОБСЄ", - відзначили в прес-службі.
За даними ОБСЄ, Хуг також зазначив, що в тимчасово окупованих районах Луганської області до сих пір є випадки заборони доступу до неконтрольованих ділянок кордону з Російською Федерацією. "З 1 січня в цих районах СММ зафіксувала 46 випадків обмеження свободи пересування своїх патрулів. Також Хуг звернув увагу на нещодавні напади на безпілотні літальні апарати СММ ОБСЄ і нагадав, що мінські домовленості передбачають застосування місією технічних засобів, в тому числі безпілотних літальних апаратів", - підкреслили в прес-службі.
Хуг підняв питання гуманітарної ситуації, зокрема, зазначивши "жахливі умови на контрольному пункті в'їзду-виїзду в Станиці Луганській", єдиному КПВВ в Луганській області, він закликав до відкриття інших пунктів пропуску.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...