Щось замовчується: Про нестиковки версій полону бійця ЗСУ під Кримським (відео)

У бою 23 листопада в районі села Кримське (Новоайдарський район Луганської області загинули чотири бійці Збройних сил України, один попав у полон.

Один військовий із числа поранених потрапив у полон, такі дані офіційно підтверджує прес-служба 16-го окремого мотопіхотного батальйону, що входить до складу 58 омбр ЗСУ (ППД – Глухів), передають Патріоти України з посиланням на Новинарню.

Одного із загиблих було евакуйовано одразу після бою. Ще три тіла бойовики “ЛНР” передали українським ветеранам Афганістану в суботу, 25 листопада.

Згідно з офіційними повідомленнями “народної міліції ЛНР”, троє військових ЗС України підірвалися на міні під час відходу. Є відомості, що підрив відбувся на встановлених перед позицією сепаратистів мінах ПОМ-2 (протипіхотна осколкова міна).

Оприлюднені різними джерелами обставини боєзіткнення вказують на те, що воно сталося на території, яку контролюють бойовики “ЛНР” – з іншого боку Бахмутської траси, біля біля смт Сентянівка (колишня назва – Фрунзе).

На жаль, одному військовослужбовцю батальйону не вдалося вибратися з поля бою – він потрапив у полон до російських найманців”.

Полонений боєць ЗСУ Фурсов Роман Вікторович розповідає про бойове зіткнення біля населеного пункту Кримське 23 листопада 2017 р

Сильно контрастує з офіційною версією ЗСУ.

28 листопада Військове телебачення України оприлюднило коментарі офіцерів 58-ї бригади, які розповіли про бій таке.

Близько восьмої години вечора спостерігач помітив рух групи з боку терористів в кількості 10-12 осіб. Вони рухалися до Бахмутської траси, аби її перетнути. Наші зрозуміли, що це спроба бойовиків обійти позиції 16-го батальйону та завдати удару з флангу.
Для перехоплення вийшла мобільна група. Зав’язався бій. Наші застосували міномети. Противник почав відхід.
Група з 16 омпб стала переслідувати бойовиків, але біля Бахмутської траси потрапила в засідку.

Відповідно до заяви офіцера з 58 омпбр бригади, втрати особового складу – 4 загиблих, 3 поранених, 1 полонений.

“Двоє вийшли, молодці хлопці, зорієнтувалися в ситуації. Вони діяли професійно, прийняли там локальний бій, замінували навколо себе підходи, замінували “Муху” там. І це вдалося – вона підірвалася, коли їх там хотіли добити, вважаючи полоненими. Потім замінували повторно, і ще один був [бойовик] вбитий. Просиділи до ранку наступного дня, 24 листопада. Зорієнтувалися в ротації тієї групи, яку “сепари” поставили, щоб добивали всіх, хто буде підходити для допомоги пораненим. Додумалися дочекатися ротації – і в той момент чкурнули до траси і вийшли на наш спостережний пункт. Вийшли пораненими”, – розповів офіцер на ім’я Сергій.

За його словами, противник мав втрати “і в близькому контакті”, і коли наша батарея побила групу бойовиків, яка заходила у фланг.

“Ні метра позиції не було втрачено. Більше того, ми показали, що такі вояжі – вони неможливі”, – сказав військовий ЗСУ.

Інший представник підрозділу додав, що з боку ворога також були загиблі, які “лежали там до ранку”.

У коментарі ТСН він визнав, що переслідування бойовиків за Бахмуткою було помилкою: без цього можна було обійтися хіба що пораненими з українського боку, без загиблих.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...