Щури тікають з путінского судна: Вірменія підписала важливу угоду з ЄС

Вірменія підписала з Європейським союзом Всебічну й посилену угоду про партнерство.

«Ця угода є першою такого роду. Вона укладається з країною, яка є також членом Євразійського економічного союзу», – заявила верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Моґеріні, додавши, що «тепер дуже важливо буде імплементувати угоду», передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

Міністр закордонних справ Вірменії Едвард Налбандян заявив, що Єреван «прагне подальшого розвитку та зміцнення всебічного співробітництва з ЄС у всіх сферах, що мають взаємний інтерес на основі цієї угоди».

Посадовці в Брюсселі та Єревані підкреслили, що ця угода не зачіпає відносин Вірменії та Росії, яка очолює Євразійський економічний союз.

Вірменія раніше обговорювала укладення договору, подібного до угод про асоціацію з ЄС. Проте президент Вірменії Серж Сарґсян відмовився від угоди у 2013 році під тиском Росії, а Вірменія пізніше приєдналася до Євразійського економічного союзу, очолюваного Москвою. Сарґсян розповів Радіо Свобода, що немає жодної суперечності між партнерством Єревана з ЄС та його членством у очолюваному Росією об’єднанні.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...