Шкідливо для здоров'я: 6 продуктів, які небезпечно нагрівати повторно

Деякі продукти здатні втрачати свою харчову цінність при повторному нагріванні, а часом і нашкодити організму.

Такі продукти варто їсти лише свіжоприготованими, передають Патріоти України.

Гриби. Вони майже повністю складаються з білка, але цей білок відрізняється від тваринного. Тому будь-які страви з цим продуктом не варто розігрівати. Якщо вони охолонуть, то не лише втратять частину своїх смакових властивостей, а й можуть стати небезпечними для шлунка. Білки в грибах перетворюються в речовини, здатні викликати отруєння.

Яйце. Яєчню або омлет у жодному разі не можна готувати з вечора, а потім нагрівати. Токсини, що утворюються в яєчному білку після того, як їх помістили в мікрохвильовку, можуть бути причиною хворобливих відчуттів в шлунку і порушення роботи кишечника.

Картопля. Вона повністю втрачає свою харчову цінність, якщо її розігрівають. До того ж, страви з цього продукту не можна залишати надовго навіть при кімнатній температурі. У ній утворюються речовини, які викликають нудоту або харчове отруєння.

Шпинат. Він багатий нітратами і залізом. При повторному нагріванні ці нітрати можуть перетворюватися в нітрити та інші канцерогени. Тобто шпинат буквально стане отруйним і буде провокувати розвиток раку в організмі.

Курка. Так само, як гриби, курка багата білками, на які негативно впливає повторний підігрів. Це може викликати проблеми з травленням. Якщо ви дійсно хочете розігріти приготовлену курку, краще робити це при низькій температурі протягом тривалого часу.

Рослинна олія. Соняшникова нерафінована олія, олія волоського горіха і лляна олія мають дуже низьку температуру горіння. Коли їх розігрівають провторно, вони стають гіркими. Тому потрібно уникати використання таких олій для приготування гарячих страв або випічки. Вони хороші тільки в маринадах і салатах.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...