Шлях скреп: У російську армію хочуть повернути замполітів

В армії РФ планують створити Головне військово-політичне управління, яке буде утворене на базі існуючих виховних структур.

Про це повідомив 5 лютого заступник голови громадської ради при Міноборони Росії Олександр Каньшін, передають Патріоти України з посиланням на Інтерфакс.

"Такий організаційно-політичний та ідеологічний орган доцільно формувати на базі нині діючого Головного управління по роботі з особовим складом (ГУРЛС) Збройних сил - правонаступника колишнього главку з виховної роботи", - заявив Каньшін.

При цьому він уточнив, які будуть повноваження управління. "Нове головне військово-ідеологічне управління повинно мати досить великі повноваження і мати строгу вертикальну структуру в масштабі Збройних сил - від роти до видів і родів військ і замикатися на міністерство оборони Росії", - зазначив він.

При цьому підкреслив, що мова повинна йти не про просте перейменування ГУРЛС. "В умовах глобального інформаційно-психологічного протиборства незмірно зростає роль морально-політичної єдності армії і суспільства. Тому необхідна докорінна перебудова і значне посилення всієї структури в Збройних силах, яка буде організовувати, проводити та відповідати за морально-ідеологічну складову в російській армії, ретельно враховувати в своїй діяльності суспільно-політичну ситуацію в країні, вміло спрямовувати енергію армійських колективів на зміцнення обороноздатності країни і підвищення боєготовності військ", - сказав Каньшін.

Він нагадав, що вперше в Російській армії політичні органи були створені в серпні 1917 року, а потім цей досвід був затребуваний і реалізований в Збройних силах СРСР.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...