Шукаєш інформацію про своїх пращурів?: В інтернеті запустили інтерактивну базу жителів України 17-20 століть

​Почала діяти найбільша база жителів території України, які народилися між 1650-1920-ми роками, - pra.in.ua.

Станом на червень 2017 року база проекту налічує 2,5 млн осіб, повідомляється на сайті проекту, передають Патріоти України.

План розвитку проекту передбачає, що на початок 2018 року вона збільшиться до 3 млн осіб, а в 2019 році - досягне 4 млн.

Доступ до бази є безкоштовним. Всі витрати на створення порталу, його адміністрування, технічну підтримку, розвиток, роботи по індексації документів і наповнення бази здійснюються виключно за рахунок пожертвувань з боку користувачів сайту.

Сайт інтерактивний. Користувач може додавати в базу свою власну інформацію, або редагувати існуючі записи. Існує можливість будувати своє генеалогічне дерево.

Розроблена програмістами система «pra analytics» щодня буде зіставляти оновлення бази проекту з родоводом користувача і в разі знаходження потенційних зв'язків повідомляти його про це (цей функціонал запрацює в липні 2017 року).

«Крім безкоштовного доступу до бази (навігацією передбачений пошук за прізвищем, діапазону дат, регіону, по карті тощо), ми створили розділ для волонтерів. Для них на сайті викладена перша порція з ще не оброблених сканів і фотокопій. Наступні порції будуть викладатися кожні 2-3 тижні», - повідомляють на сторінці проекту в «Фейсбуці».

На даний момент при формуванні бази серед інших джерел можна виділити наступні: Списки втрат солдатів Австро-Угорської Армії з Галичини (оброблено частково, роботи тривають), Списки воїнів Російської армії Першої світової (оброблено частково, роботи тривають), Списки воїнів Червоної армії, редакції 1926 року, Списки воїнів Радянсько-Фінської війни з України, В'язні концтабору (Талергоф, радянські полонені, Береза Картузька тощо), Списки репресованих (оброблено частково, роботи тривають), тощо.

Команда проекту обіцяє, що ще принаймні два наступні тижні сайт буде працювати в режимі бета-тестування.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...