Сінгапурський досвід: Штрафи за сміття на вулиці стануть "астрономічними"

12 народних депутатів зареєстрували у Верховній Раді законопроект про штрафи за кидання сміття повз урни.

Проект закону №6730 вносить зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення, написала один із співавторів документа Ірина Геращенко у Фейсбуці, передають Патріоти України.

Він встановлює адміністративну відповідальність за викидання будь-яких відходів за межі урн, контейнерів або інших ємностей для збору, утилізації чи переробки сміття. За це порушення пропонується ввести штраф від 20 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-850 гривень), а за повторне вчинення такого правопорушення - від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 гривень).

Вона охарактеризувала штрафи як драконівські, але послалася на досвід Сінгапуру, в якому завдяки штрафу близько 600 доларів "вдалося відучити кидати бичок від сигарети повз урни або плюватися на вулиці". Геращенко висловила впевненість, що законопроект буде прийнятий в парламенті.

Співавторами документа, крім Геращенко, виступили Ганна Гопко, Марія Іонова, Остап Еднак, Олена Кондратюк, Олена Ледовських, Іван Рибак, Олексій Рябчин, Павло Кішкарь, Віктор Кривенко, Павло Дзюблик, Наталя Кацер-Бучковська.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...