Скандал у Дніпрі: 60 дітей від 3 до 6 років виявилися в облозі поліції

Правоохоронці на дітях відпрацьовували терористичну загрозу і хотіли зробити тренування максимально реальними.

У Дніпрі розгорається скандал навколо навчань правоохоронців, проведених в дитячому садку № 112, - передають Патріоти України з посиланням на «Сегодня».
«60 дітей від 3 до 6 років виявилися в облозі поліції. Правоохоронці на дітях відпрацьовували терористичну загрозу і хотіли зробити тренування максимально реальними. А ось реальними виявилися істерики і жах батьків, які не розуміли, що відбувається. Тепер готують позов до суду», - йдеться в повідомленні.
За словами однієї з мам, Оксани Бережної, поліція оточила дитсадок під вечір - бігали військові, гриміли вибухи і постріли. Переляканих малюків, які грали на вулиці, вихователі завели в групи, але поліцейські зажадали всіх евакуювати.
«Людина у військовій формі зайшла до нас у групу і сказала: - дуже швидко збираємося і виводимо дітей. Хто встиг перевзутися - перевзувся, хто встиг одягнути кофтинки - одягнув. Ось хвилина-дві у нас було, і ми швиденько рушили до виходу», - розповіла вихователька Людмила Бижко.
Батьки прочекали за оточенням майже дві години і змогли забрати дітей тільки після того, як їх вивезли автобусом до найближчого перехрестя. «Як сказала моя дитина - мама, не переживай, я тримався мужньо. Якось від чотирирічної дитини дуже страшно чути такі слова», - каже Бережна.
Про навчаннях поліцейські повідомили тільки завідуючу Владу Літошко. Зловмисники нібито пограбували машину інкасаторів, забравши 9 млн грн, і забарикадувалися в покинутій школі. Щоб убезпечити дітей, їх евакуювали.
За словами правоохоронців, понад 100 поліцейських потрапили в ситуацію, максимально наближену до реальної, оскільки місце навчань вибирали в Києві. «Я бачив тих дітей. З них плакали двоє. Для всіх інших це була певне подія. І вони були задоволені цим», - заявив заступник начальника управління Нацполіції в Дніпропетровській області Володимир Богоніс.
Однак психолог дитсадка Олена Серебрянська допускає, що наслідки таких навчань непередбачувані - реакція дітей в майбутньому може бути «дуже неадекватною». Завідуюча вже поскаржилася в міськуправління освіти, щоб такі ситуації більше не повторювалися. А батьки дітей, які стали учасниками навчань, шукають адвокатів і збираються йти до суду.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...