Скандал у Туреччині: У консульстві Саудівської Аравії скоєно вбивство

У консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі зник відомий саудівський журналіст Джамаль Хашкаджі, турецькі правоохоронці підозрюють, що чоловіка вбили на території дипломатичного представництва.

Повідомляється, що 59-річний Хашкаджі, який співпрацює з газетою The Washington Post, 2 жовтня прибув зі своєю нареченою у генконсульство Саудівської Аравії в Стамбулі для того, щоб забрати необхідні для майбутнього весілля документи, передають Патріоти України.

Його наречену не впустили в будівлю і через п'ять годин очікування повідомили, що чоловік вже пішов з консульства. Жінка заявила, що не довіряє цій інформації і не знає, де наразі перебуває журналіст.

За інформацією анонімних джерел The Washington Post, слідчі підозрюють, що до Туреччини з Саудівської Аравії "для запланованого вбивства" прибула група з 15 осіб, які вбили журналіста в консульстві на початку тижня. Зазначається, що ця група людей того ж дня покинули Туреччину.

Офіційного підтвердження цієї інформації наразі немає.

У свою чергу, наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед ібн Салман Аль Сауд заявив, що готовий дати дозвіл на обшук консульства у Стамбулі, щоб довести, що Хашкаджі там немає.

Також повідомляється, що біля консульства Саудівської Аравії 5 жовтня пройшов мітинг з вимогою відпустити журналіста на свободу. Головний консул заперечив можливість викрадення журналіста та заявив, що саудівські дипломати допомагають розслідуванню.

Джамаль Хашкаджі працював головним редактором саудівської газети Al-Watan, а також очолював базований у Бахрейні телеканал Al-Arab. Журналіст відомий своїми критичними публікаціями щодо влади Саудівської Аравії, у 2017 році він переїхав до США. Журналіст пише тексти для газети The Washington Post про ситуацію в Саудівській Аравії.

Джерело: DW
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...