Скандальний польський закон: Вашингтон висунув ультиматум Варшаві, - ЗМІ

Через суперечку Польщі з Ізраїлем, який виник через прийняття Сеймом закону про Інститут національної пам'яті, США поставили ультиматум Варшаві.

Про це пише польське видання «Dziennik Gazeta Prawna», передають Патріоти України.

Джерела видання повідомляють, що Сполучені Штати «заморозили» зустрічі на вищому рівні до вирішення польсько-ізраїльської суперечки.

Повідомляється, що з травня до Польщі на місяць переходить головування в Раді Безпеки ООН. У зв'язку з цим президент Польщі Анджей Дуда і прем'єр-міністр країни Матеуш Моравецький повинні були відвідати Чикаго і Нью-Йорк. Польське МЗС розраховувало, що це буде однією з найважливіших дипломатичних подій 2018 року. Велися переговори про зустріч Дуди з президентом США Дональдом Трампом або віце-президентом Пенсом. Однак з моменту початку кризи в польсько-ізраїльських відносинах з Білого дому надходили стримані сигнали.

Також, пише видання, польська сторона намагалася організувати зустріч Дуди та Пенса під час Олімпійських ігор в Південній Кореї. Але зустріч також не відбулася. Канцелярія польського президента поки не коментує ситуацію. «Американці делікатно сказали, що з організацією зустрічей з вищими керівниками США виникне проблема», - повідомив джерела видання.

Нагадаємо, раніше Сейм Польщі ухвалив пакет змін до закону про Інститут національної пам'яті. Зміни передбачають значне розширення повноважень установи в справі розслідування «злочинів, скоєних проти польського народу і його доброго імені». 6 лютого закон підписав президент Польщі Анджей Дуда. Пізніше спікер Сенату Польщі Станіслав Карчевський повідомив, що скандальний закон не вводитимуть в дію до з'ясування спірних моментів Конституційним судом.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...