"Скарбниця партії": У ракетній шахті знайшли мільярд радянських рублів

Шукачі скарбів з Санкт-Петербурга знайшли мільярд радянських рублів в покинутій ракетній шахті, ось тільки ніхто з щасливчиків по-справжньому не розбагатів.

Про це пише видання Русский еврей, передають Патріоти України.

Група ентузіастів, які досліджують занедбані місця, в травні розпочала пошуки грошей, які, за чутками, повинні були бути закопані в ракетній шахті у Володимирській області. Місцеві жителі не розпитування відповідали сухо, застерегли від пошуків, підкресливши, що в шахті високий рівень радіації, оскільки вона була побудована для балістичної ракети.

Вирушаючи до шахти, дослідники взяли заміри радіаційного фону, але всі показники виявилися в нормі, лічильник Гейгера не зафіксував небезпеки. Тоді почалися пошукові роботи, знайти купюри вдалося швидко, дійсно складалося враження, що радянський уряд спеціально поховало в шахті мільярд рублів.

Шукачі скарбів знайшли банкноти всіх номіналів, які були надруковані між 1961 і 1991 роками. Зараз ці гроші не представляють ніякої цінності, оскільки вже давно вилучені з обігу. Гроші були заховані в 1991 році, на той момент їх вартість була приблизно 33,3 млн дол. США, зараз же вона б становила близько 18 млн дол. США.

Група дослідників опублікувала відеозапис про свою знахідку на каналі YouTube. Після цього багато ЗМІ взяли інтерв'ю у Сергія Волкова і Антона Алеексева, учасників експедиції. Журналісти Першого каналу навіть провели власне розслідування і заявили, що імовірно в регіоні ще як мінімум три шахти, де закопані радянські банкноти.

Дослідниця Ольга Богданова розповіла, що знахідка викликала у неї неоднозначні почуття: ці гроші могли б забезпечити потреби багатьох людей, адже в той час навіть зарплата в 100 рублів вважалася дуже хорошим заробітком. Однак цей мільярд надрукованих банкнот так і не став на благо росіян.

Цікаво, що багато купюри пов'язані в пачки, а деякі пачки і зовсім - опломбовані. Це може свідчити тільки про те, що, швидше за все, гроші потрапили в болото прямо з банку. На ту суму, яку поховали в ракетній шахті, запросто можна було б купити не менше 22 квартир в Москві!

Мільярд радянських рублів - одна з найбільших, але аж ніяк не єдина грошова знахідка. Так, в 2013 році в Каліфорнії пара вигулювала собаку і виявила на задньому дворі свого будинку 1 427 рідкісних монет, які були в обігу з 1847 по 1894 рр. Нумізмати оцінили колекцію в 11 млн дол. США. Деякі монети були продані на Amazon, а частина - пожертвувана на благодійність.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...