Скасування банківської таємниці: Коли чекати і якими будуть наслідки для українців

В Україні можуть скасувати банківську таємницю, що спричинить збір інформації про рахунки громадян і передачу її фіскальним органам.

Про це пише видання "Сегодня", передають Патріоти України. "У першу чергу під пильну увагу потраплять ті українці, які мають рахунки за кордоном", - йдеться в матеріалі.

Видання наводить слова міністра фінансів Олександра Данилюка, який заявив, що в українських фіскалів зараз немає можливості отримувати повну інформацію про фактичних українських власників компаній, а також їх фінансові операції за кордоном.

"Чи буде повністю скасована банківська таємниця і всередині України у зв'язку з приєднанням до стандарту, поки неясно, - говориться в статті - для скасування потрібно вносити зміни в закон "Про банківську діяльність".

Аналітик з "Forex club" Андрій Шевчишин в коментарі виданню зазначив, що на сьогоднішній день перевірити можуть тих, хто отримує соцвиплати або операції на суму понад 150 тисяч гривень.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...