Скільки кави можна пити на день? - Медики приголомшили новою заявою

Якщо ви вип'єте зайву чашку кави вранці, не сильно переживайте: ймовірно, це вам на користь.

Випиваєте надмірну кількість кави? Не панікуйте. Результати мета-аналізу даних з Британського генетичного Біобанку за десятирічний термін показали - ті, хто п'є каву в будь-яких обсягах, в середньому живуть довше, ніж ті, хто взагалі не вживають цей напій, передають Патріоти України.
Після аналізу даних 498134 людей вчені прийшли до висновку, що вживання кави обернено пропорційно смертності, в тому числі серед тих, хто випиває вісім або більше чашок на день. Це, фактично, підтвердження того, що вживання кави може бути частиною здорового харчування.
Незважаючи на те, що в таких висновках є свої застереження, дослідження показало, що більш тривалий термін життя пов'язаний з випиванням будь-якого виду кави - натуральної, розчинної, декофеінізованої або іншого.
В середньому ймовірність, що кофеман помре, на 10-15% нижче, ніж у того, хто не п'є кави. Однак, уточнюють вчені, подібне наглядове дослідження не може прямо стверджувати, що смертність залежить конкретно від кави. Цілком може бути, що це пов'язано з іншими факторами: достатком, освітою, тим, наскільки близько розташований магазин кави, і так далі. До того ж, мова йде тільки про британців; цілком можливо, що показники в інших країнах відрізняються.
Але те, що було проаналізовано інформація про 500 тисяч людей - це серйозний аргумент, що висновки дослідників адекватні. При вивченні даних вони також враховували такі показники, як куріння і вага, щоб знизити вплив цих факторів на репрезентативність висновків.
До того ж, попереднє аналогічне дослідження, результати якого по 700 тисячам людей опублікували в 2017 році, показало такий же зв'язок між кавування і терміном життя.
Дослідники зробили висновок, що "подовжуючі" життя властивість кави пов'язані не з кофеїном, а якимись іншими параметрами напою. Раніше, наприклад, було доведено, що кава допомагає організму захищати цілісність ДНК.

Так що, підсумувало джерело, якщо ви вип'єте зайву чашку кави вранці, не сильно переживайте: ймовірно, це вам на користь.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...