Скоро ж вибори: Влада порадувала українців нововведенням у закон про ЖКГ

В Україні вступив в силу закон № 2454-VIII, яким відклали введення в дію норм закону про житлово-комунальні послуги: водопостачання, електрику, газ і поводження з відходами.

У суботу, 9 червня, документ опублікували в офіційній парламентській газеті Голос України, передають Патріоти України.

Закон про житлово-комунальні послуги - на право споживача укладати договори з постачальником послуги - мав набути чинності 10 червня цього року. Але уряд не встиг підготувати всі підзаконні акти, введення норм у дію довелося відкласти.

Отже, норми закону про комунальні послуги щодо води, тепла, електрики, газу та поводження з відходами набудуть чинності з 1 травня 2019 року, після завершення опалювального сезону.

З 10 червня цього року вводиться в дію послуга з управління багатоквартирним будинком.

Станом на 1 серпня 2020 року перенесли початок дії норми про штрафи для компаній за порушення термінів установки лічильників на тепло, гарячу і холодну воду. Крім того, людям, які будуть встановлювати лічильники, відшкодують витрати за допомогою пільг і субсидій. Це забезпечують зміни до закону Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...