Скрепам не під силу: В Україні різко осадили Росію через плани будувати "Руслани"

Росія не зможе самостійно реалізувати проект з виробництва важкого дальнього транспортного літака Ан-124 "Руслан".

Ан-124 "Руслан"

Таку думку висловив президент державного підприємства "Антонов" Олександр Донець, коментуючи плани РФ відновити серійне виробництво цих літаків на заводі "Авіастар" в Ульяновську, передають Патріоти України.

Він нагадав, що останній Ан-124 на заводі випустили у 2004 році, зазначивши, що та партія була з так званих доробків, які залишилися ще з радянських часів.

"Зараз багато компаній, які брали участь у кооперації з будівництва "Руслана", перестали існувати. Крім того, Ан-124 - це аналогова машина. На сучасний літак треба встановлювати цифрове обладнання. Це інший рівень, тобто практично повне перепроектування машини. В реалізацію цієї програми треба вкласти значні кошти. Навіть не мільйони, а сотні мільйонів доларів", - пояснив Донець.

На його думку, Росія наразі не готова потягнути такий проект. "Чим можуть похвалитися фірми, які залишилися в РФ після розпаду СРСР? У (російського заводу. - ред.) "Іллюшина" на підході Іл-276, але це після 20 років мовчання. Де проекти "Туполєва", "Яковлєва"? Аби створювати нові машини, має бути школа, її треба підтримувати", - додав президент "Антонова".

Він заявив, що навіть якщо Росія намагатиметься реалізувати проект, це буде зовсім інший літак, який не випускатиметься під брендом Ан.

Джерело: Ліга.net
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...