Скрепна рукож*пість: Росіяни зганьбилися з першим АН-148, зробленим за українською ліцензією

Під час першого випробувального польоту ближньомагістрального пасажирського літака Ан-148 складання воронезького авіаційного заводу (ВАЛТ) у літака відмовив двигун.

Про це повідомляє "РИА Новости" з посиланням на представника підприємства, передають Патріоти України.

У зв'язку з інцидентом на випробуваннях, які проходили у Воронезькій області, політ був припинений. На борту літака в момент події знаходилися п'ять осіб — всі вони були співробітниками ВАЛТ. В результаті інциденту ніхто з них не постраждав.

"Коли літак будується, є... статичні випробування і льотні. Ось це були перші льотні випробування для цього літака", - сказав співробітник ВАЛТ, додавши, що на авіазаводі створять комісію, яка з'ясовуватиме причини відмови двигуна, а також "прийме відповідні заходи".

"Це звичайна робоча ситуація", - зазначив співрозмовник, підкресливши, проте, що "її не назвеш штатної".

"Але, оскільки це все сталося на момент випробування літака, тобто — льотні випробування, то вони цілком припускають ось цю всю історію... Літак в штатному режимі сіл, всі живі, ніхто не постраждав", - зазначив співробітник ВАЛТ.

Він підкреслив, що на даний момент завод займається остаточної складанням Ан-148.

"Нам поставили двигуни — ми побудували літак", - говорить співрозмовник, зазначивши що в інциденті "треба розбиратися з підприємством постачальником".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2924 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 12 травень 2024, 6:23

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2024 року у хр...

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...