Скрепні біси: РФ потрапила в список держав, де утискають християн

За даними міжнародної організації Open Doors, російські православні церкви найрідше конфліктують з урядом.

Росія вперше з 2011 року включена до рейтингу міжнародною правозахисною організацією Open Doors щорічний список країн, в яких утискають людей християнської віри, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

У новому переліку, опублікованому в середу, 16 січня, РФ займає 41-у сходинку з 50.

"Головною причиною повернення Росії в цей список стали напади на християн в мусульманських республіках країни, в першу чергу Дагестані і Татарстані, де "подальше посилення впливу ісламу все частіше загрожує життю церкви", - підкреслюють укладачі документа.

Особливо сильно, за їхніми спостереженнями, утискають мусульман, які прийняли християнство. "Сім'я і друзі християн мусульманського походження, так само як і інші люди з їх соціального оточення, а також їхні вчителі-мусульмани, відривають євангелізацію мусульман в регіонах, більшість населення яких сповідує іслам. Крім того, християни піддаються тиску з боку уряду, в першу чергу, за допомогою прийняття і виконання законів, що обмежують їх права", - констатують автори дослідження.

Вони додали, що при цьому російські православні церкви найрідше конфліктують з урядом.
Незареєстровані церкви, які активно поширюють Євангеліє, навпаки, повинні бути готовими до того, що зіткнуться з прослуховуванням і стеженням.
Конкретними прикладами переслідування людей християнської віри в РФ стали напади на православних в Дагестані і Чечні в лютому і травні 2018 року.
За даними Open Doors, всього в 50 країнах, що фігурують в списку, проживають 700 млн християн. 200 млн з них, за інформацією правозахисників, піддаються гонінням. У Росії, населення якої становить близько 144 млн осіб, проживають, за даними організації, трохи більше 118 млн християн.
Країною, в якій християни піддаються найбільш сильним гонінням, в 16-й раз поспіль названа Північна Корея.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...