"Скрепні нанотехнології": На Росії будують полоскалки для прання білизни в річці

Поки США і країни Європейського Союзу успішно освоюють нові технології і готують експедицію на Марс, технічний прогрес в Росії йде своєю чергою. Зрозуміло, з національним колоритом і виключно в силу наявних фінансових можливостей.

Так, в місті Великий Устюг Вологодської області місцева влада, нарешті, знайшли кошти для обладнання на місцевій річці Сухоні полоскалок - спеціальних місць для прання білизни, передають Патріоти України з посиланням на регіональне вологодське видання News Vo.

Щоб уникнути найменших проявів корупції в цьому високотехнологічному проекті, міська адміністрація Великого Устюга оголосила для проведення життєво необхідних робіт відкритий конкурс. В його умовах описані місця, де потрібно розмістити полоскалки: це мікрорайон Димково, район залізобетонного спуску до річки між вулицями Васендіна і Енгельса, вулиця Щелкунова, а також мікрорайон Коромислово.
- Місця для прання і полоскання білизни - це спеціально обладнані металеві конструкції - полоскалки, в основі яких кілька металевих поплавців, з'єднаних між собою дерев'яними трапами і обладнані дерев'яними поручнями з дерев'яними столами-настилами, - йдеться в офіційних умовах проведення державної закупівлі. - Полоскалки повинні бути розміщені на береговій частині водного потоку, обладнані дерев'яними настилами, що забезпечують підхід до води на глибину до 1,5 метрів, трапом, що з'єднує його з береговою частиною водного потоку, і бути надійно прикріпленими металевим тросом до берегової частини водного потоку.

Подбала влада Великого Устюга і про безпеку городян, які до сих пір не користуються (напевно, з принципових міркувань?) пральними машинами. Зокрема, контракт на облаштування полоскалок передбачає обов'язкове обладнання їх пристроями у вигляді мотузкових петель, ручок або спеціальних поручнів, завдяки яким людина, що впала в процесі прання в річку, змогла б вибратися з неї самостійно.

Нагадаємо, це вже не перший випадок, коли в Росії урочисто відкривають те, через що цивілізоване людство пройшло ще кілька століть тому. Так, в серпні 2017 року в Томську при великому скупченні чиновників і журналістів відбувся помпезний запуск в експлуатацію звичайної водопровідної колонки.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...