"Скрепно-духовне": На Росії злочинці під горілочку з'їли викрадену вибухівку

У Приморському краї зловмисники викрали з території підприємства з промислової безпеки близько 37 кілограм вибухових речовин.

Із заявою про це в поліцію звернувся сам директор організації, повідомляє РІА «Восток-Медіа» з посиланням на джерело в правоохоронних органах, передають Патріоти України.

Прибулі на місце події фахівці встановили, що вибухові речовини промислового напрямку зникли з будмайданчика підприємства. Особи, причетні до злочину, знайшлися швидко. Як виявилося, троє жителів Приморського краю, двоє з яких вже були судимі раніше, вкрали і принесли вибухівку до себе додому. Однак при проведенні слідчо-оперативних заходів частину речовини співробітники поліції так і не знайшли.
Як з'ясувалося пізніше, зловмисники навіть не знали, що саме вони крадуть, адже вони переслідували тільки одну мету - аби чимось поживитися. За їх словами, вибухові пристрої зовні нагадали їм ковбасні вироби, на що вони дійсно і схожі.
Частину викраденого злочинці з'їли, запиваючи алкоголем. Ще частину - згодували бездомному собаці. Трохи пізніше і самим зловмисникам, і тварині стало погано. Після цього чоловіки зрозуміли, що тут щось не так, і вирішили позбутися від так званої «ковбаси». Награбоване зловмисники роздали своїм знайомим, а ті - розклали по холодильниках. На даний момент всі речовини вилучені співробітниками поліції.
Тепер трьом приморцям загрожує позбавлення волі до семи років. Відносно них порушено кримінальні справи за ознаками злочину, передбаченого статтею Кримінального кодексу РФ «Розкрадання або вимагання зброї, боєприпасів, вибухових речовин і вибухових пристроїв».

На підприємстві в даний час проводяться комплексні перевірки дотримання заходів законодавства в сфері проведення вибухових робіт і зберігання вибухових речовин.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...