Скрепний зашквар: РПЦ-"сотоваріщі" захлинаються в істериці через українську автокефалію

Російська православна церква різко висловилася про надання Вселенським патріархом томосу для України.


"Предстоятель і архиєреї Сербської Православної Церкви констатують, що це випробування - таке ж, як і на близькій і братській нам Україні, де одержимі шовіністи-русофоби, на чолі з корумпованими політиками, за "асистування" уніатів і, на жаль, за неканонічної співучасті Константинопольської Патріархії, поглибили і розширили наявні розколи і поставили під серйозну загрозу єдність православ'я загалом", - йдеться у Різдвяному посланні, підписаному Святійшим Патріархом Сербським Іринеєм і всіма ієрархами Сербської Православної Церкви, на сайті РПЦ, передають Патріоти України.

Крім того, РПЦ засудила націоналістичні ідеї, "які використовуються як основа розколів, архіпастирі нагадують вірним, що Господь Ісус Христос з'явився в світ як Спаситель всіх народів, як би вони себе не називали (Рим. 10:12) і як би вони себе не ідентифікували в то чи інший час".

Також про український томос висловився голова синодального відділу Московського патріархату із взаємин церкви з суспільством і ЗМІ Володимир Легойда. Свій коментар він написав у каналі в месенджері Telegram. "Томос - папір, що є результатом невгамовних політичних і особистих амбіцій. Підписаний в порушення канонів і тому не має жодної канонічної сили", - вважає Легойда.

За його словами, наближається одне з головних християнських свят, радість зустрічі якого не зможуть вкрасти ніякі політичні сили. "Як би не намагалися деякі українські політики за допомогою стамбульського Патріарха вкрасти Різдво у мільйонів вірних в Україні - воно все одно настане. Різдво, а не томос", - уточнив він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...