Скрепи вищої математики, або "А вы, друзья, как не садитесь": Росія залучила провідних фахівців для розробки моделі водозабезпечення Криму

Фахівці з Санкт-Петербурзького гірничого Університету приїхали на півострів Крим, щоб досліджувати підземні води і стан водоймищ.

Вчені розповіли, що їм вдалося розробити програму, яка допоможе усунути дефіцит води на півострові, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

Ситуацію прокоментував завідувач кафедри гідрогеології Дмитро Устюгов. «Создав эту модель, мы можем решать прогнозные задачи. То есть, в начале мы показываем, что модель адекватна, что она полностью воспроизводит гидрогеологическую ситуацию. А дальше мы меняем условия. Скажем, увеличиваем водоотбор из скважин. Мы сможем сказать все – как на это отреагирует водоносный горизонт, насколько уменьшится уровень воды, насколько увеличится минерализация», - підкреслив учений.

Крім того, експерти не виключають, що в Криму будуть розгорнуті мережі установок, які опріснюють морську воду. Втім, влада Криму скептично ставиться до цієї ідеї. Раніше вони заявили про те, що створення таких установок стане причиною підвищення тарифів на воду приблизно в 4,5 раза, для запуску таких установок потрібні величезні обсяги електроенергії, а з нею на півострові також спостерігається дефіцит.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...