Слід готуватися до загострення на Донбасі та в інших регіонах України: Марчук розповів, чим загрожує вивід російських військ із Сирії (відео)

Намір Росії вивести свої війська з Сирії може розв'язати руки Кремлю у війні проти України.

Євген Марчук

Про це заявив представник України в Тристоронньої контактної групи в Мінську Євген Марчук під час виступу перед експертами, чиновниками і політиками з промовою про виклики російської агресії перед нашою країною.

Відео зі словами Марчука опубліковано на YouTube, передають Патріоти України.

"Сьогодні навіть ці питання (Мінський переговорний процес, - ред.), в яких обидві сторони зацікавлені (Україна та Росія, - ред.), на локальному рівні практично неможливо розширювати. Хоча ми вже домовлялися, і у нас вже є позитивний досвід. Практично не виходить. Є прогнози, чому і як це викликано: і політичним циклом, і виборами Путіна, і Чемпіонатом світу з футболу і так далі. Але є і позитивний для світового співтовариства фактор - візит Путіна в Сирії і виведення значної частини військових", - сказав представник України в Тристоронньої контактній групі.

Він підкреслив, що виведення військ РФ з Сирії може мати негативні наслідки для України.

"Але для України це великий знак запитання. Це добре, що Росія виходить із Сирії, залишаючи там тисячу з гаком людей. А я задаю питання: це розв'язує руки Путіна в Україні? В якійсь мірі. Зараз немає очікування, що може бути фронтальний наступ, але ми знаємо, що Росія де-то з кінця 2015 року змістила акцент з серйозних бойових дій по лінії фронту і перенесла головним чином в підривну роботу в глибокому тилу на території України", - зазначив Євген Марчук.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...