Слідами Олеся Довгого та "Льоні Космоса": Прокуратура повернула у власність Києва 16 гектарів природно-заповідного фонду

Господарський суд м.Києва задовольнив позовні вимоги прокуратури столиці та повернув у власність громади майже 16 га землі, що належать до заповідної території “Острів Жуків”.

Виконувач обов’язків прокурора Києва Олег Валендюк

Про це повідомили у прес-службі прокуратури міста Києва, передають Патріоти України.

У 2010 році Київрада прийняла рішення про передачу в оренду ЖБК “Совські ставки” вказану земельну ділянку для житлової забудови та облаштування лінійних об’єктів транспортної інфраструктури.

Втім з’ясувалося, що вказане рішення приймалось із грубим порушенням законодавства — передача в оренду відбулася без погодження з контролюючими органами.

Крім того, ці землі розташовані на території ландшафтного заказника місцевого значення “Острів Жуків”, а частина з них взагалі — в межах прибережних захисних смуг.

Зважаючи на порушення законодавства, прокуратура столиці звернулась до суду з вимогою скасувати рішення Київради та повернути земельні ділянки у власність громади столиці.

Наразі рішенням Господарського суду міста Києва позовні вимоги прокуратури задоволено у повному обсязі.

“Повернення київських земель, які були розграбовані попередньою владою, є пріоритетом у роботі прокуратури міста. Лише з початку року задоволено позовів прокурорів щодо повернення громаді земель загальною вартістю понад 88 млн гривень”, — наголосив виконувач обов’язків прокурора міста Києва Олег Валендюк.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...