Слуги народу: Оприлюднено статки депутатів Київради

Громадська організація "Чесно" проаналізувала декларації депутатів Київради.

Найбагатшим, згідно з дослідженням, став Костянтин Яловий він має понад 309 млн грн статку. Найбіднішими, за результатами е-декларування 2016 року, стали представники "Єдності" Олександр Бродський та Олексій Новіков. Вони за рік заробили 0 грн.

Про це йдеться на сайті організації, повідомляють Патріоти України.

Найбагатшим депутатом у 2016 році за рівнем доходів стала Ольга Веремеєнко. Вона задекларувала, як заступник директора ПП "Акрілат-Хімконтракт", понад 26 млн грн.

"Майже вся ця сума доходу Веремеєнко - дивіденди чоловіка на "Акрілат-Хімконтракт". Зарплатня на підприємстві в мільйонерів Веремієнків в межах 300-420 тис. грн", - йдеться у повідомленні.

Депутат від "Єдності" Костянтин Яловий не потрапив у топ-5 за рівнем доходів 2015 року. Але у 2016 його дохід становив уже більше 20 млн грн.

"Усього разом з дружиною він задекларував майже 310 мільйонів капіталу. Більшість - заслуга сімейного бізнесу дружини. Вона є власницею 30% від загального капіталу "Укрфлори" (еквівалент 3 млн 360 тис. грн). Зарплата депутата-мільйонера, з якої треба платити податок, традиційно невисока. Юрисконсульт Яловий у ТОВ "Енергетичне партнерство" отримав 180 тис. грн", - відзначили у громадському русі.

На третьому місці за рівнем доходів у 2016 році опинився депутат Ігор Кісільов. Він отримав майже 11 млн. У декларації відзначив це, як "подарунок у грошовій формі" дружини. Сам же Кісільов не заробив ані копійки, але зміг заощадити 10 тис. доларів.

Дружина депутата Олена Ялова, донька екс-нардепа Пилипишина, співвласниця "Укрфлори" З неї вона отримала 1,8 млн грн дивідендів. Підприємство їй повернуло майже 10 млн грн поворотної фіндопомоги. За рік підприємницької діяльністі вона заробила 1 млн 300 тис. грн. За основним місцем роботи отримала трохи більше, ніж чоловік.

Замикає п'ятірку найбагатших за рівнем доходів депутат від БПП "Солідарність" Сергій Пилипенко, який у 2016 році збільшив свій дохід майже у 9 разів порівняно з попереднім роком, задекларувавши 9 млн 914 тис. 337 грн. У 2015 році його дохід становив 1 млн 185 тис. 520 грн. Сергій Пилипенко - генеральний директор ПрАТ "Завод ЗБК ім. Світлани Ковальської".

Першим місцем у ТОП-5 добровільно поступився представник "Самопомочі" Андрій Осадчук, який заявив, що не може поєднувати депутатський мандат з роботою в "Київстар", оскільки це могло суперечити правилам американської біржі, яка забороняє виплачувати будь-які кошти особам пов'язаним з політичними організаціями. Осадчук пояснював, що йде з "Київстар", щоби займатися тільки Київрадою.

"Ті, хто працює, їм надзвичайно складно це все поєднувати. В цьому є основна проблема корупції, бо законодавство створене таким чином, що не дозволяє людям нормально працювати на благо громади, а це ж повноцінна робота. За півтора роки роботи в Київраді я стверджую - це повноцінна робота. Зараз 10 хв на 6-ту вечора, а я їду на зустріч з ОСНами. Замість того, щоб йти гуляти зі своїми трьома дітьми. "Безкоштовні депутати і дешеві державні чиновники коштують дуже дорого бюджету", - сказав представник "Самопомочі" Андрій Осадчук.

Незважаючи на нульві доходи Бродський разом з дружиною мають заощадження. У кожного по 315 тис. грн, 35 тис. доларів і по 40 тис. євро. Всі гроші зберігають в готівці.

Депутат Олексій Новіков від "Єдності" не вказав у декларації своїх доходів за 2016 рік. Депутат повідомив, що торік жив лише на заощадження від продажу нерухомості в попередні роки. У декларації вказав, що має заощадження готівкою в розмірі 152 тис. 300 дол. Ще 15 тис. дол, згідно з декларацією, чоловіку заборгувала третя особа.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...