Слуги слуг народу брали приклад із власних господарів: ГПУ запідозрила апарат Ради у багатомільйонних махінаціях

Генеральна прокуратура підозрює співробітників апарата Верховної Ради у розкраданні коштів при закупівлі послуг з реконструкції системи опалення у будівлі парламенту.

Зокрема у матеріалах суду зазначено, що Головне слідче управління Генеральної прокуратури здійснює досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом розкрадання посадовими особами апарату Ради 15,8 мільйонів гривень з державного бюджету, виділених на реконструкцію систем опалення-холодопостачання і зміну нагрівальних приладів в адмінбудівлях парламенту, передають Патріоти України з посиланням на Українські Новини.

Також правоохоронці розслідують факт зловживання службовим становищем посадовими особами управління справами апарату парламенту в інтересах ТОВ Вулвер при закупівлі й виконанні робіт з реконструкції системи опалення й охолодження.

Розслідування встановило, що посадові особи управління справами парламенту разом з директором ТОВ Вулвер організували схему розкрадання коштів державного бюджету, виділених на реконструкцію систем опалення-холодопостачання і заміну нагрівальних приладів фанкойлами в адмінбудівлях апарату Ради, розташованих на вулиці Шовковичній, будівля 2 і 4, загальна вартість яких становила 15 830 000 гривень.

Досудове слідство встановило, що 12 липня 2016 року управлінням адміністративними будівлями керсправами апарату Ради оголошено тендер на закупівлю робіт з реконструкції системи опалення-холодопостачання, але дата розкриття тендерних пропозицій неодноразово переносилася на підставі усних зауважень посадових осіб апарату парламенту.

Надалі розпорядженням першого заступника керівника апарату керуючого справами Петра Боднара від 9 вересня 2016 року кошти з бюджету управління адміністративними будівлями, які призначені на закупівлю робіт, були передані в безпосереднє розпорядження Управління справами апарату Ради, що стало причиною скасування тендера.

Разом з тим до скасування тендера Управлінням адміністративними будівлями самостійно оголошені торги в системі ProZorro на роботу з реконструкції системи опалення-холодопостачання.

Очікувана сума договору становила 16 370 000 гривень.

Головою тендерного комітету був призначений заступник керуючого справами апарату парламенту.

За результатами розгляду тендерних пропозицій переможцем торгів визнане ТОВ Вулвер, з яким укладено договір на суму 15 830 412 гривень.

Надалі з метою виконання укладеного договору ТОВ Вулвер уклало договір субпідряду з іншим учасником тендера ТОВ Елман Плюс, що виконувало роботи з електрифікації.

Генпрокуратура почала розслідувати цей злочин і за рішенням суду одержала доступ до рахунків ТОВ Вулвер і до фінансових операцій підприємства.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...