Кухар-кондитер Карін Пфеіфф-Бошек із Німеччини створює для своїх пирогів нестандартний декор. З тіста жінка вирізує квіти, сердечка й сніжинки, плете коси й решітки. Усім цим і прикрашає свою випічку, передають Патріоти України з посиланням на Washington Post.
"Я ставлюсь до тіста, як скульптор до мармуру", — каже Карін.
Працюючи з тістом, жінка використовує спеціальні формочки для печива й набір скальпелів. Любить експериментувати з кольорами. Зокрема, випікає пироги з фіолетового тіста. Необхідного кольору надає їм за допомогою чорничного соку. Гри кольорів досягає й за рахунок використання різнокольорових фруктів.
Начинку для своїх пирогів Карін готує різноманітну. Найчастіше використовує персики, малину, журавлину, чорницю, яблука, полуницю, вишню й шоколад. Щоб тісто добре різалось, жінка тримає його протягом 10-15 хвилин у морозилці. У холод масу ставить уже розкатаною й укладеною на металевий диск.
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...
Після Великодня почалася Світла седмиця. Кожен день цього тижня має свої традиції. Цьогоріч 23 квітня східні та західні християни разом відзначають Світлу середу. Про традиції третього дня Світлої седмиці переказують Патріоти України. Далі - мовою ориг...