"Смажені курчата" в місці, де згоріли люди, або "Російський слід" у центрі української столиці

У мережі розгорілася суперечка через відкриття у столичному Будинку профспілок фастфуду KFC у день п'ятої річниці початку Євромайдану.
З'ясувалося, що на офіційному сайті мережі ресторанів в Україні були вказані контактні дані Москви і російські номери телефонів. Про це стало відомо завдяки користувачам мережі, які встигли зробити скріншоти сайту до того, як після розголосу в ЗМІ з нього видалили всі "російські сліди", передають Патріоти України.Обурені українці зазначили, що особливим цинізмом є відкриття "ресторану смаженої курки" на місці, де під час Революції Гідності сталася пожежа. "А ви вже бачили, як саме до річниці Євромайдану у відновленному Будинку профспілок відкрили ресторанчик KFC. Я вже промовчу, наскільки коректно відкривати точку смаженої курятини у горілій під час революції будівлі... Великим шоком повинна стати приналежність цього ресторану", — написав популярний блогер Віктор Литовченко на своїй сторінці у Facebook.На опублікованих ним скріншотах видно, що в контактній інформації українських ресторанів значилися номери телефонів російських операторів та адреси представництв у Москві. Однак уже вранці 22 листопада на сайті змінили адреси електронної пошти й номери телефонів.

Крім того, в розділі "контакти відділу нерухомості та зв'язку", де напередодні значилися московська адреса й російські мобільні номери, тепер стоїть адреса пошти прес-служби.

Про скандальний фастфуд висловилися й інші користувачі мережі. Так, український дипломат Богдан Яременко зазначив, що таке місце розташування і дата відкриття могли бути обрані не випадково. "Смажені кури. Смажені. У місці, де згоріли люди... Багатьом це може здатися дуже поганим проявом почуття гумору. Або просто знущанням. Або просто провокацією", — припустив Яременко.

Таку точку зору підтримала і блогер Олена Добровольська, яка вважає Будинок профспілок недоречною локацією для громадського харчування. "Тому що є якась межа, яка відрізняє людину від не людини. Це все одно, що їсти бургери на кладовищі", — пояснила вона.

Крім блогерів, інформацію про KFC почали поширювати й різні спільноти в соціальних мережах. У коментарях до постів, крім обурених відкриттям ресторану українців, знайшлися і користувачі мережі, які не побачили в цьому нічого поганого. "Люди гинули скрізь. Що, весь Київ чорною фарбою залити і вінками обвісити?" — написала в коментарях Анастасія Барітлі.

"Те, що відкрили на річницю початку цих подій — не дуже красиво. А так, за всю історію в різних війнах, революціях й інших конфліктах люди гинули по всьому місту. Але це ж не означає, що тепер на цих місцях не можна відкривати кафе, магазини й офіси", — висловився також Дмитро Давиденко.



Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...