Смертельна ДТП безпілотника Uber: З'явилося відео

Департамент поліції міста Темпе штату Арізона опублікував запис з відеореєстратора безпілотного автомобіля компанії Uber, який недавно задавив пішохода, рухаючись в автономному режимі.

Випробувач, який перебував за кермом кросовера Volvo XC90, не встиг запобігти наїзду на людину - і відеоролик, опублікований на YouTube показує, чому, передають Патріоти України.

Нагадаємо, безпілотний автомобіль компанії Uber пересувався в автономному режимі вулицями міста Темпе і на швидкості 63 км/ч в темний час доби скоїв наїзд на пішохода. 49-річну Елейн Герцберг госпіталізували, але вона померла в лікарні від отриманих травм. На водійському кріслі безпілотного автомобіля знаходився випробувач, який повинен був стежити за обстановкою, але не зумів уникнути зіткнення.

Зрозуміло, ця обставина викликала безліч питань. На підставі даних з відеореєстратора поліцейські повідомили, що загибла жінка переходила дорогу в недозволеному місці, штовхаючи поруч з собою велосипед з декількома пакетами на ньому. Виходячи на проїжджу частину, вона нібито не подивилася по сторонах, тому ні автопілот, ні випробувач за кермом кросовера просто не мали можливості запобігти наїзду на пішохода.

За результатами попереднього розслідування експерти визнали Елейн Герцберг винною у власній загибелі. Однак відеозапис демонструє нам, що все було не так однозначно. На момент наїзду постраждала вже встигла перейти половину дороги, але система автономного водіння з камерами кругового огляду, лидарами і ультразвуковими сенсорами чомусь її не помітила і навіть не спробувала уникнути аварії.

Але найцікавіше в цьому записі - поведінка водія-випробувача Uber, 44-річного двічі судимого трансгендера Рафаели Васкес. Замість того, щоб контролювати обстановку навколо безпілотного автомобіля і дивитися на дорогу, велику частину часу її погляд спрямований вниз. Ймовірно, замість вітрового скла вона дивилася на екран смартфона, але про це нічого не повідомляється. Випробувач підняла очі буквально за секунду до наїзду, але було вже пізно.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...