Смертельна НП на Тернопільщині: Постраждав командир розвідки, який воював на Донбасі (відео)

Для потерпілого ветерана АТО Михайла Башаєва, який підірвався на гранаті в гуртожитку в Тернополі, побратими шукають донорів і просять фінансової допомоги.

Чоловік зараз перебуває в реанімаційному відділенні - на штучній вентиляції легенів. Його стан лікарі оцінюють як стабільно важкий, передають Патріоти України з посиланням на місцеве видання 20 хвилин.

"Потрібні донори і по можливості - фінансова допомога", - заявила заступник голови тернопільської обласної спілки учасників АТО Катерина Бойко.

За її словами, донорів потрібно багато. Група крові значення не має. Також чоловікові необхідна і фінансова допомога на лікування та реабілітацію після операції.

Вибух в гуртожитку на вулиці Макаренка, 2 прогримів в середу, 2 січня. В результаті інциденту загинула 1 людина, ще двоє отримали поранення.

Сержант Башаєв Михайло Віталійович - командир відділення-командир машини 131 окремого розвідувального батальйону. Демобілізувався в травні 2018 року. Воював на Сході України з 2014 року - всього 4 роки 9 місяців. Уродженець міста Зборів, проживає в Тернополі.

Це вже друга війна ветерана: під час першої він був в корпусі Арго в Грузії, в складі підрозділу УНСО. Нагороджений: "Хрест розвідника", за оборону Маріуполя, по зразкову службу, за звільнення Донбасу. Орден "Брат за Брата", "За бойові дії УНСО" 1 і 2 ступенів, є грамоти ГУР МОУ та начальника розвідки ОТУ Донецьк.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...