Смертельний бізнес: У Дніпрі синові не віддавали на поховання тіло матері через надуманий борг (відео)

У Дніпрі чоловіку відмовляли віддавати тіло матері з моргу, поки він не заплатить 2,5 тисячі гривень. При цьому з убитим горем родичем пробували торгуватися.

Гроші санітарка моргу вимагала за зберігання тіла, передають Патріоти України. "Ми вам безкоштовно її одягнули, взули, чи як?", - пояснювала вона.

"Працівники похоронного бюро приїхали забирати тіло – їм не віддали", - розповів син померлої Василь. Працівницю моргу не бентежило навіть те, що чоловік знімав розмову на свій мобільний: тіло вона відмовилася віддавати, доки не сплатять гроші. "Чоловік мені дає 200 гривень за це. От ти мені скажи... Ви що, знущаєтеся?", - питала санітарка.

Кошти вона вимагала лише готівкою, жодних квитанцій або чеків натомість не давала.

Далі, згадує Василь, все було, як на базарі: санітарка почала торгуватися. "Вона скинула ще тисячу, каже: ну, хоча б півтори давайте. Я навідріз відмовився", - каже Василь. Тіло йому віддали лиш після того, як він викликав копів. Чоловік поспішав на кладовище, тож чекати патрульних не став – тепер про це жалкує. За що мав сплатити гроші, він досі не розуміє – померлу одягли у власні речі, до того ж тіло з відділення лікарні він доставляв у морг сам. "Там у них і працівників не було. Треба було допомагати переносити тіло з каталки на каталку", - пригадує він.

Санітарка ж тепер усе заперечує та стверджує, що гроші не вимагала – то начебто сам чоловік їй пропонував. "Я ніякої суми не озвучувала. Він сам сказав: за винагороду. Попросив нанести косметологічну та інші процедури, котрі не входять у мої обов’язки", - каже медична сестра ДЗ Спеціалізована Багатопрофільна Лікарня №1 Оксана Світловська. Але Василь стверджує, що ніяких процедур не замовляв.

Запис, де жінка називає суму і послугу "за зберігання тіла" показуємо керівництву медзакладу. Там шоковані. "Це не в рамках чинного законодавства", - констатує лікар. В адміністрації запевняють, що єдине, за що саме в цьому випадку чоловік мав офіційно сплатити гроші – це зберігання тіла понад три дні. Оскільки він прийшов на четвертий – мав заплатити, але всього лиш 300 гривень. "Омивання, переодягання є безкоштовним", - запевнили в лікарні.

Юристи кажуть, що це далеко не перший скандал із моргами у Дніпрі. Правознавці впевнені, що ошуканих людей дуже багато, точної статистики нема. Аби забрати тіла близьких, вбиті горем люди платять гроші й у поліцію не звертаються. І дарма: адже закон на їхньому боці. "Платними послугами можуть бути у моргах: косметолог, перукар, бальзамування та утримання тіла понад три доби у морозильнику. Все інше – незаконне вимагання коштів", - пояснює Антон Деньгуб.

Після скандалу в лікарні зібрали екстрену комісію. А Василь збирається йти у поліцію, де писатиме заяву та вимагатиме розслідування.

Джерело: ТСН.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...