Смітник заради мистецтва: фотограф 4 роки не викидав відходів, щоб показати катастрофу

Фотограф Антуан Репессе припинив викидати придатне для пеперобки сміття, щоб створити серію світлин "#365 Unpacked", покликану допомогти людям переосмислити свою роль як споживачів.
Фото antoinerepesse.com

Протягом 4 років митець збирав відходи у своєму будинку в Ліллі, розповідає його офіційний сайт, передають Патріоти України.

Загалом фотографові вдалося накопичити 70 кубічних метрів сміття – 1,600 пляшок від молока, 4,800 картонних основ від рулонів туалетного паперу та800 кілограмів старих газет.

У його знімках відходи оточують людей у буденних ситуаціях: під час романтичної вечері, у процесі фарбування нігтів, під гри у комп'ютер.

"Я хотів надати естетичності своєму маніфесту залучення людей до сортування сміття. Мені дуже хотілося створити ідеальну картинку, яка зачепить кожного", – ділиться Антуан.

Своїми світлинами фотограф намагався підкреслити, які є перепони на шляху сортування й переробки сміття, відсутність якого провокує глобальні, хоча й не завжди помітні, зміни у природі.

"Нам постійно розповідають, скільки сміття ми викидаємо, але я думаю, що вплив знімків із тонною сміття може бути набагато потужнішим, ніж тонни слів", – додає Антуан.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...