Смоленська трагедія: Польські слідчі розкрили страшні подробиці

Причиною катастрофи літака президента Польщі Леха Качинського над Смоленськом стали два вибухи на борту лайнера.

Про це заявив голова підкомісії Міністерства оборони Польщі з розслідування Смоленської катастрофи Антоні Мацеревич під час представлення звіту про причини трагедії, повідомляє Onet.Wiadomosci, передають Патріоти України.

"У нас є докази, які раніше не використовувалися", - заявив він. За його словами, знайдені близько 150 прямих свідків катастрофи, а за допомогою фото та відео була проведена реконструкція уламків літака.

Згідно з доповіддю, про вибух на борту літака і його руйнування ще в небі свідчить розташування тіл загиблих на землі. Пасажири почали випадати з літака до того, як він впав на землю. А характер руйнувань літака вказує на вибух на борту.

Експерт підкомісії Френк Тейлор зі свого боку зазначив, що Росія під час проведення власного розслідування "не враховувала низку важливих аспектів аналізу аварії, в першу чергу вони не проводили реконструкцію події". "Це не була класична катастрофа", - підкреслив експерт.

Також в ході презентації доповіді було оголошено, що попередній звіт комісії з розслідування катастрофи від 2011 комісії на чолі з Єжи Міллером не дійсний. Новий технічний звіт направлений сім'ям загиблих і в прокуратуру.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...