"СНІД найшвидше поширюється там, де людей дискримінують": У Німеччині в шоці від положення з ВІЛ в Росії

Ситуація з поширенням ВІЛ у Східній Європі, перш за все в Росії, катастрофічна. Проблема прийняла масштаб епідемії.

Про це заявили на конференції в Берліні, передають Патріоти України з посиланням на DW.

Член правління організації Deutsche AIDS Hilfe Сільвія Урбан заявила, що щорічний приріст числа ВІЛ-інфікованих в Росії перевищив 100 тисяч чоловік. «Аналогічний показник в Німеччині - всього лише близько 3,2 тисяч, тобто в 30 разів менше», - зазначила вона на конференції.

Вона звернула увагу, що при цьому в Німеччині живе всього в півтора рази менше людей, ніж в Росії.

Урбан додала, що в усьому світі приносять плоди поліпшені заходи профілактики, програми тестування і доступ інфікованих до терапії, яка, в свою чергу, різко знижує ризик передачі вірусу.

Спеціаліст підкреслила, що в Східній Європі, перш за все в Росії, групи ризику піддаються переслідуванням і дискримінації. При цьому тема сексуальності взагалі і гомосексуальності зокрема замовчується, а програми фінансування проти ВІЛ скорочуються.

Урбан зазначила, що німецький досвід боротьби з ВІЛ показує, що ключову роль в профілактиці грають саме неурядові організації.

З цього приводу глава російського Федерального центру по боротьбі зі СНІДом Вадим Покровський заявив, що останнім часом в Росії посилилася релігійність населення, яка іноді приймає дуже консервативні форми і не відповідає сучасному розвитку суспільства.

За його словами, гомофобія, «погане ставлення» до тих, хто вживає наркотики, а також неясний юридичний статус тих, хто займається проституцією, ведуть до того, що Росія не може застосувати і половину тих заходів по профілактиці ВІЛ, які визнані науково ефективними і використовуються у всьому світі.

Покровський розповів, що в Росії ВІЛ часто передається під час прийому наркотиків. Близько 3-4% російських чоловіків у віці 30-40 років інфіковані ВІЛ. «Як і кожен п'ятий, що вживає наркотики, і кожен десятий гей в Росії», - уточнив він.

Заступник генерального директора UNAIDS Луїс Лурес вважає, що в Східній Європі спостерігається не просто епідемія ВІЛ, а епідемія дискримінації, ненависті до сексуальності і ксенофобії.

«СНІД найшвидше поширюється там, де людей дискримінують. Ситуація в Східній Європі сьогодні гірше, ніж в Африці!»- зазначив фахівець.

При цьому, дані АнтиСНІД свідчать про те, що Україна залишається лідером в Європі за масштабами поширення ВІЛ-інфекції. У країні живе до 250 тисяч інфікованих людей. Однак, офіційно зареєстровані, станом на 1 квітня 2017 року, лише 135 414 осіб.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...