Собчак закликала засудити Сталіна і назвала його "катом і злочинцем"

Журналістка уточнила, що треба засудити не тільки Сталіна, але й політику країни в його часи.

Журналістка Ксенія Собчак закликала засудити колишнього генерального секретаря СРСР Йосипа Сталіна за "геноцид російського народу". Про це вона написала у своєму Instagram, передають Патріоти України.

"Сталін знищував не просто людей. Він знищував найкращих, найрозумніших, найсміливіших людей. Це, по суті, повномасштабний геноцид російського народу. Сталін знищив "русский мир", який нам так і не вдалося відновити", – зазначила вона.

Журналістка уточнила, що треба засудити не тільки Сталіна, але й політику країни в його часи.

"Подивіться, згадайте, щойно ми намагалися засуджувати його, країна рухалася вперед. Щойно починалися розмови про неоднозначність, усе скочувалося в застій і контрреформи", – зазначила Собчак.

Розмови про неоднозначність постаті Сталіна Собчак назвала "мерзенністю".

"Через Сталіна народи Радянського Союзу пережили таке випробування, якого не переживав більше у ХХ столітті ніхто. От буквально ніхто. 2 249 728 осіб лише за офіційними даними, даними, із якими погоджується навіть липовий історик Мединський (міністр культури РФ Володимир Мединський. – ред.), було знищено у сталінських таборах", – продовжила вона.

Журналістка додала, що Сталін також є ворогом українського, білоруського, литовського, грузинського народів і всіх інших народів СРСР.

"Сталін вибудував систему, яку не вдалося тут зламати ні Михайлу Горбачову, ні Борису Єльцину. Систему, де вся влада належить не народу, ні навіть якимось елітам, а просто спецслужбам. Цю систему нам ще належить зламати", – підсумувала вона.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...