"Содержится в нечеловеческих условиях в Лукьяновском СИЗО": Генеральша Путіна зібралась до Києва, щоб підтримати в суді російського агента

Хворий Олег Сенцов в Сибіру за Полярним колом, до котрого Москва не пускає українського омбудсмена, на думку поліцейського генерала РФ, утримується у людських умовах.
Тетяна Москалькова

Уповноважений з прав людини в Російській Федерації Тетяна Москалькова намір прибути до Києва для участі в судовому засіданні у справі звинуваченого в державній зраді головного редактора видання "РИА Новости Україна" Кирила Вишинського. Про це вона повідомила в своєму Instagram-каналі, передають Патріоти України.

"Вилітаю до Києва для участі в судовому засіданні у справі Вишинського", - зазначила Москалькова.

Омбудсмен РФ відзначає, що напередодні направила уповноваженому Верховної Ради України з прав людини Людмилі Денисовій лист на захист прав Вишинського.

Москалькова зазначає, що останній "утримується в нелюдських умовах у Лук'янівському СІЗО Києва". "За інформацією адвоката в його камері відсутня електрика й штучне освітлення, Кирил спить на простирадлі без матраца, подушки і ковдри. Ця ситуація не тільки не відповідає загальновизнаним міжнародним стандартам утримання в пенітенціарних установах, а й згубно позначається на і так підірваному здоров'ы російського журналіста", - заявила омбудсмен РФ.

Раніше адвокат Вишинського Андрій Доманський повідомив, що його підзахисного 14 березня етапували з Херсона до Києва, оскільки 20 березня має відбутися засідання Касаційного кримінального суду Верховного суду України, який розгляне його скаргу на незаконність затримання.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...