"Сьогодні ми робимо все для того, щоб окупантові було зручніше і комфортніше "працювати" з населенням Криму", - постпред президента

Постійний представник президента в Автономній Республіці Крим Борис Бабін вважає, що Росія бере заручників на півострові для реалізації своєї воєнної стратегії проти України.

Постійний представник президента в Автономній Республіці Крим Борис Бабін

Про це він пише в статті для "Дзеркала тижня", передають Патріоти України.

"У цій ситуації виникає просте питання: якою повинна бути правильна політика держави та громадянського суспільства в питанні заручників, зокрема кримських? Особисто я вважаю, що більшість нинішніх рефлексій і дій з цього приводу заплановано агресором, відповідають його інтересам і є складовими його стратегії війни проти українського народу. Війни на наше знищення", - зазначає автор.

Він стверджує, що Україна може протиставити Росії дві стратегії для вирішення ситуації: мінімалізувати кількість бранців у Росії, а також їх захист на окупованих територіях.

Насамперед, на його думку, Україна повинна "рухатися до припинення організованого пасажирського транспортного сполучення з РФ".

"Сьогодні єдиним фактором, який утримує владу від цього вимушеного, хворобливого, але необхідного кроку, є саме очікуване широке громадське обурення від такої заборони", - пише Бабін.

Для захисту заручників на окупованих територіях та у Росії, за його словами, потрібно задіяти повний комплекс засобів як політико-правового, так і соціально-економічного характеру.

"До політико-правового слід віднести системний і послідовний моніторинг порушення окупантом прав людини, зокрема права на свободу і на справедливий суд. І це повинно носити не вибірковий, а тотальний характер. Адже на одного відомого, "медійно освітленого" бранця завжди знайдеться кілька невідомих", - йдеться в статті.

Бабін зазначає, що за результатами виявлених і задокументованих фактів повинні застосовуватися системні процесуальні дії і рішучі заходи у міжнародних організаціях та судах, виявлятися прихильники і майно злочинців на материковій Україні.

"Сьогодні ми робимо все для того, щоб окупантові було зручніше і комфортніше "працювати" з безмовним населенням Криму. Ми поставляємо з материка питну воду та електроенергію у новозбудоване житло ФСБшників у Армянську і Яни-Капу (Красноперекопську), багато одиниць материкової техніки українських підприємців залучені до земельних робіт на будівництві Керченського мосту і траси "Таврида", український суд за позовом "видатних правозахисників" скасував ключову статтю урядової постанови №1035, і тепер до Криму можна завозити будь-який товар, який знадобиться окупаційній індустрії", - пише Бабін.

Він зазначає, що Україна повинна змінити таку ситуацію.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...