Сьогодні українці зможуть побачити Супермісяць

Супутник матиме більший та яскравіший вигляд.

У вівторок, 19 лютого об 11:09 за київським часом буде найближчий перигей 2019 року, коли відстань між центрами Землі й Місяця становитиме 356,7 тис. кілометрів, передають Патріоти України з посиланням на Наше небо.

Перигеєм називають найближчу до Землі точку, через яку проходить Місяць. Її положення у космічному просторі змінюється кожного календарного місяця. Оскільки 19 лютого Місяць проходить перигей за кілька годин до фази повні, яка буде о 17 год 54 хв за київським часом, то диск супутника буде на 8 відсотків більшим, ніж у зазвичай.

Ближче до Землі Місяць підійде наступного разу тільки 24 грудня 2026 року, однак це не стане рекордом — найбільш мінімальною у 21 ст. відстань між Землею і Місяцем буде 6 грудня 2052 року.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...