Все почалося, як хобі молодої мами в декреті, а тепер про її геометричні десерти пишуть всі соцмережі і світова гастрономічна преса, передають Патріоти України.
Український кондитер Динара Касько живе у звичайній 16-поверхівці в спальному районі Харкова разом з чоловіком і маленькою дитиною. Вона стала відомою завдяки незвичайному хобі - приготування химерних геометричних десертів.
Динара за освітою - архітектор-дизайнер, і в кулінарії вона використовує саме архітектурні методи. Робота проходить так: спочатку дівчина придумує форму, потім моделює її в програмі 3D Max на 3D-принтері, шліфує, затирає і відливає з силікону.
Касько стала дизайнером найбільшого виробника силіконових форм для випічки, дає майстер-класи по всьому світу, фото її робіт друкують в світових гастрономічних виданнях. А все починалося на 9-метровій кухні, де молода мама чаклувала над своїми солодкими шедеврами ночами.
У своєму інстаграмі Касько показує не тільки готові десерти, а й процес їх створення.
Тістечко «АнтиПавлова» з пісочного тіста, меренги, мусу з маскарпоне, малинової пудри і кулі з манго і полуниці.
Кулінарні шедеври Динари вражають не тільки красою, але й відмінними якістю і смаком.
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...