Солсберійські шпилі, або Викриття тривають: Озвучено прогноз по справі Скрипалів (відео)

Росія не видасть Руслана Боширова і Олександра Петрова, підозрюваних в отруєнні екс-шпигуна ГРУ Сергія Скрипаля. У цьому питанні Кремль проігнорує навіть чергові санкції Євросоюзу.

Таку думку в ефірі ObozTV висловив експерт з міжнародних питань Валерій Кравченко. За його словами, Петров і Боширов вже стали в Росії і за кордоном легендою зі знаком мінус, передають Патріоти України.

"І цей рік, і минулий, та й майбутній, напевно, триватиме шпигунська війна. Розкриття агентури Росії та введення відповідних санкцій", – спрогнозував Кравченко.

Він нагадав, що справа Солсбері мала колосальний негативний ефект для РФ. У США і Європі було розкрито близько 30% російської агентури.

"Фактично, така тенденція викриття триває. Плюс, ми очікуємо ще більше американських санкцій проти Росії за її деструктивні дії в тому числі в Чорному і Азовському морях, і продовження окупації Криму, і невиконання мінських угод", – підсумував міжнародник.

Історія скандалу:

  • Скрипаль, завербований західними спецслужбами в 1990-х роках, і його дочка Юлія були знайдені в непритомному стані в сквері в Солсбері 4 березня 2018 року.
  • Британська влада заявила, що за замахом стоїть Росія - Скрипалі були отруєні розробленою в СРСР нервово-паралітичною речовиною класу "Новачок". Лондон назвав імена і показав фотографії обвинувачених - Олександра Петрова і Руслана Боширова, які, за твердженням Британії, працюють на ГРУ.
  • Пізніше Bellingcat і The Insider опублікували розслідування, в яких стверджували, що Петров і Боширов дійсно працюють на ГРУ, а їх справжні імена - Олександр Мишкін і Анатолій Чепіга відповідно. Боширов-Чепіга, за інформацією журналістів, має звання Героя Росії.
  • Отруєння Скрипаля спровокувало посилення санкцій проти Росії.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...